1. Signál je nestabilní a připojení na zařízení „se odpojuje“
    • V oblastech, kde se nachází hodně elektronických zařízení a WiFi sítí, může docházet k překrývání signálů. Počet sítí v okolí snadno zjistíte vyhledáním dostupných sítí v zařízení, přes které se chcete připojit. 
  2. Router se často sám resetuje a nepřipojí se k Wifi
    • Používáte-li starší router, aktualizujte jeho firmware. Tento krok lze doporučit i kvůli nedávno objevené chybě KRACK v zabezpečení protokolu WAP2, která umožňuje útočníkům odposlouchávat komunikaci mezi routerem a připojeným zařízením.
  3. Nemůžete se připojit do administrace routeru
    • Potřebujete změnit název sítě, heslo a další nastavení? Do adresního řádku internetového prohlížeče nejdříve zadejte IP adresu routeru – tu najdete v manuálu!
    • Pokud jste neměnili přihlašovací údaje, bývají od výrobce nastaveny jako admin/admin nebo admin/1234. Nefungují Vám přihlašovací údaje? Řešením je resetování routeru do továrního nastavení. Tuto akci provedete delším stiskem příslušného tlačítka. Musíte mít ale na paměti, že tím přijdete i o Vaše kompletní nastavení!
  4. Router se znatelně zahřívá
    • Standardní routery od celé řady poskytovatelů nemají příliš velký výpočetní výkon. Jakmile je k routeru připojeno více zařízení, může docházet k jeho přetěžování a tím pádem zahřívání. Nejlepším řešením je přechod na jiný router s odpovídajícími parametry.
  5. Připojení k internetu není aktivní
    • Informuje Vás internetový prohlížeč o tom, že je připojení k internetu nedostupné? Zkontrolujte, zdali je správně zastrčený kabel do WAN portu pro připojení k internetu. Stejně tak zkontrolujte stav informačních diod na routeru a samotný kabel. Další chyby mohou být v samotném nastavení zařízení.

Když chcete mít vše bez komplikací

Nejen všechny výše zmíněné problémy s routerem můžete vyřešit rychle a zcela bez komplikací. Naše technická podpora a síťová správa je spolehlivá a ověřená. Stačí nám jen zavolat a popsat problém. Technik Vám pak pomůže vše vyřešit a vy nemusíte na vlastní pěst zdlouhavě hledat řešení.